Autarco zonnestroom

Eén merk, één systeem= zekerheid

De belangrijkste voordelen op een rij

Eén merk, één geintegreerd zonnestroomsysteem = zekerheid en daarnaast....

De veiligste Solar totaaloplossing ter wereld

Met StroomVanDeZon en Autarco investeer je in een systeem dat perfect samenwerkt in plaats van bij elkaar geraapte losse onderdelen.

Lees hier meer over (brand) veiligheid van Autarco zonnestroomsystemen

Optionele kWh-garantie

Kies je voor de optionele kWh garantie? Wij garanderen de opbrengst van het zonnestroomsysteem op jouw dak. Is de opbrengst minder dan beloofd in de offerte? Dan krijg jij het verschil gewoon uitbetaald in euro's op je bankrekening. Lees hier meer over de kWh-garantie van Autarco.

Ontworpen in Nederland

Autarco producten zijn van zeer hoge kwaliteit en ontworpen in Nederland. Wat ook belangrijk is; de panelen zijn erg kleurconsistent zodat je dak er erg mooi blijft uitzien.

De slimste ontwerpsoftware

In onze ontwerpsoftware worden precieze berekeningen gemaakt voor jouw zonnestroom-systeem waarbij allerlei data over de ligging van je dak, de zoninstraling, de hoek van je dak, het aantal zonne-uren per jaar, schaduwanalyses etc. leiden tot een maatwerkofferte en een "dichtgetimmerde" financiële kosten- en opbrengstberekening (met de optionele kWh-garantie voor nog meer zekerheid over je opbrengsten).

Garanties op het gehele systeem

Standaard is de garantie 12 jaar op de zonnepanelen en 10 jaar op de omvormer. De verwachte technische levensduur van het gehele systeem is ca. 30 jaar. Met de optionele kWh-garantie kun je de garantie nog verder uitbreiden voor nog meer zekerheid over een probleemloze prestatie van je systeem gedurende vele jaren.

Service en onderhoudspakketten voor complete ontzorging

Het standaardpakket dekt alle reguliere werkzaamheden zoals 24/7 monitoring en een jaarlijkse inspectie terwijl het Premium pakket jou compleet ontzorgt doordat ook onvoorziene gebeurtenissen zoals correctief onderhoud of schoonmaak van vervuilde panelen gedekt zijn. Lees hier meer over de service en onderhoudspakketten van Autarco. Voor systemen vanaf 30 kWp is een service en onderhoudspakket verplicht. Zo garanderen wij veilige zonnestroomsystemen die goed presteren

Eén merk, één systeem = zekerheid

Drie pilaren van Autarco


Digital Twin software

Complete PV systeem

Asset management


Door de integratie van de drie technologieën  kan Autarco verzekerde prestatiegaranties afgeven op Autarco zonnestroomsystemen.De aanschaf van een zonnestroomsysteem kan aardig ingewikkeld zijn. Voor elk onderdeel heb je namelijk andere merken. Dat doen wij anders. StroomVanDeZon is partner van Autarco die als enige producent een zonnestroomsysteem levert waarbij alle onderdelen van hetzelfde merk zijn en daardoor naadloos op elkaar aansluiten.


Dat is net zo uniek als de verzekerde kWh-garantie op de prestatie van het systeem, afgegeven door de Stichting kWh-garantiefonds. Presteert jouw systeem minder dan verwacht? Dan krijg je het verschil gewoon uitbetaald. Zo weet je zeker dat jouw investering zich terugverdient!

Autarco producten zijn van zeer hoge kwaliteit en ontworpen in Nederland. Wat ook belangrijk is; de panelen zijn erg kleurconsistent zodat je dak er erg mooi blijft uitzien.


Bekijk hier de zonnepanelen van Autarco.


Autarco is een wereldwijd opererende Nederlandse producent van geïntegreerde PV-technologieën die zekerheid bieden aan eigenaren en installateurs van zonnestroominstallaties. Door de unieke combinatie van kwaliteitsproducten, ontwerpsoftware en een proactieve monitoring is Autarco in staat een unieke kWh-garantie af te geven. Wekt een systeem minder op dan verwacht, krijgt de eigenaar een compensatie van €0,10 tot €0,20 per gemiste kWh. Deze kWh-garantie van maximaal 15 jaar is verzekerd bij Lloyd's of Londen (momenteel de grootste verzekeringsmaatschappij ter wereld) en daarmee ideaal voor uw SDE projecten. De opbrengst van het systeem is hiermee voor 92% tot 94% gegarandeerd. Door deze unieke propositie bent u altijd verzekerd van een gegarandeerde opbrengst op uw kapitaal. StroomVanDeZon zonnestroomsystemen zijn Autarco systemen. De zonnepanelen, omvormers, kabels, connectoren en montagesysteem zijn van één merk en sluiten naadloos op elkaar aan. Autarco ontwikkelt alles onder één dak en monitort na de installatie in realtime de prestaties van jouw systeem. Je kunt alle opbrengsten en besparingen zelf bekijken via de handige MyAutarco app. Is er onderhoud nodig? Dan nemen we meteen contact op met de installateur. Zo hoef jij alleen te genieten van de zon in huis.


Waar andere zonnestroomsystemen samengesteld worden met meerdere component-merken, produceert Autarco alle onderdelen onder één merk. De hoge kwaliteit van onze hardware vormt de noodzakelijke basis voor betrouwbaarheid en prestaties op de lange termijn. Door intensieve kwaliteitscontrole tijdens het productieproces en het monitoren van geïnstalleerde systemen kan Autarco de kwaliteit van deze producten waarborgen. Dit betekent ook één aanspreekpunt, de verantwoordelijkheid wordt niet afgeschoven op andere componenten, kortom: geen gedoe.

Natuurlijk wil jij zeker weten dat je zonnestroomsysteem maximaal presteert en lang veel stroom oplevert!

Unieke kWh garantie

Autarco is producent van solar totaaloplossingen. We werken met de beste Erkende Dealers in de markt en leveren eenvoud en zekerheid voor eigenaren van onze systemen. Andere zonne-energiesystemen zijn samengesteld van losse onderdelen die niet op elkaar afgestemd zijn. Door het ontbreken van monitoring zijn de prestaties onder de streep soms niet zoals verwacht. Daar hebben wij iets voor ontwikkeld; een compleet Autarco systeem waarbij alle onderdelen naadloos op elkaar aansluiten en na installatie zorgvuldig en automatisch gemonitord worden. 

Wie bovendien investeert in duurzame energie van Autarco krijgt in samen- werking met Stichting kWh-garantiefonds zekerheid in de vorm van een échte verzekering op de opbrengst van jouw systeem. Brengt jouw systeem minder op dan beloofd? Dan keert de stichting het verschil gewoon uit. 

Het resultaat is een rock solid business case.

Wij garanderen de opbrengst van het zonnestroomsysteem op jouw dak. Dit is verzekerd door "s werelds grootste verzekeraar Lloyd's of London via de onafhankelijke Stichting kwh-garantiefonds. Is de opbrengst minder? Dan krijg jij het verschil gewoon uitbetaald in euro's op de bank.

Middels de kWh-garantie blijven wij een stakeholder in de prestaties van geïnstalleerde systemen. Er vindt een continue prestatieanalyse plaats die vergeleken wordt met de te verwachten waarden. Hierdoor weten wij direct of er een eventuele storing is of mogelijke onderprestatie. Je ontvangt dan meteen een melding en probleemanalyse zodat problemen snel verholpen kunnen worden.1. Eén merk voor uw complete systeem

Autarco levert complete zonne-stroomsystemen van topkwaliteit. Een Autarco systeem bestaat uit: zonnepanelen, omvormers, monitoring, montage, kabels, en zelfs een Smart home platform dat u helpt om energie te besparen. Autarco zorgt ervoor dat een systeem perfect aansluit op uw situatie en dat er een optimaal rendement gemaakt kan worden op uw investering.

2. Zekerheid met unieke (verzekerde) kWh garantie

Autarco levert bij elk systeem een niet-goed-geld-terug kWh-garantie in de vorm van een certificaat. Op dat certificaat staat hoeveel kWh uw systeem gegarandeerd gaat opwekken. Alle Autarco systemen worden pro-actief gemonitord en aan het einde van de garantieperiode evalueren we uw opbrengst. Als er minder kWh is opgewekt dan we op voorhand garandeerde, keren wij het verschil in euro’s aan u uit.

3. Voorbereid op de toekomst

Het Autarco systeem heeft een Smart Home platform. Daarmee krijgt u ook inzicht in uw verbruik en ligt verder energie besparen binnen handbereik. Autarco systemen bevatten een gateway die het mogelijk maakt om de opbrengst van het systeem bij te houden vanaf uw computer of smartphone. Met hetzelfde apparaat kan ook uw energieverbruik worden uitgelezen. In de nabije toekomst komen hier steeds meer functies bij. Zo kunt u binnenkort bijvoorbeeld een batterij aansluiten op uw systeem.

Wilt u weten of een Autarco systeem u geld kan besparen? Wij informeren u vrijblijvend en kosteloos naar de mogelijkheden voor uw dak.