Over StroomVanDeZon

100% tevreden klanten

Wij helpen consumenten en bedrijven met een risicoloze overstap op zonnestroom

Onze missie is om ervoor te zorgen dat zonne-energie de nieuwe standaard wordt.

Dit levert tal van voordelen op. Het is niet alleen milieuvriendelijk, maar je bespaard ook nog eens geld.


Wij ontdekten dat mensen, door het grote aanbod van verschillende partijen, door de bomen het bos niet meer zien.
Het kost veel tijd en energie om alles precies uit te zoeken.  


Daarom hebben wij al onze opgedane kennis zorgvuldig gebundeld en beschikbaar gesteld voor jou. 

Uw zekerheden

 A-kwaliteit zonnestroomsystemen

De beste garanties


7 zekerheden


Wat anderen over ons zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Verstand van zaken en snel schakelen
Na een grondige analyse van 6 leveranciers en hun aanbiedingen voor zonnepanelen kwam Paul Borrias langs en maakte het plaatje compleet. Hij heeft verstand van zaken, geeft oprecht advies met een persoonlijke touch. Paul heeft een goede prijs/kwaliteit voorstel gemaakt dat enkele dagen door het installatie team in een ochtend ook is geplaatst. Zeer tevreden en ik kan hem zeker aanbevelen.
Herbert
Heel goed geholpen
Advies was snel, duidelijk. Prettig contact, vragen zijn goed opgepakt. Datum levering snel ingepland, installatie snel en correct uitgevoerd. En: het aantal kwh is veel hoger dan wij hadden verwacht, dus ook dat is super gebleken!
M. van den Berg en W. de Jong
Communicatie , afspraak = afspraak
Goede communicatie. Goede prijs. Installatie ging snel en op de afgesproken tijd. Duidelijke uitleg over het systeem en app. Opbrengst kwh komt overeen met het prestatierapport wat aan het begin is opgesteld.

Vincent

Gemiddelde score van 9.4

Bekijk alle reviews van klanten hier

Stroom van de zon nu authorized reseller van Autarco

StroomVanDeZon geautoriseerd dealer van Autarco

Tijdens de Solar Solutions beurs, begin oktober, ontvingen wij erkenning voor de tientallen Autarco installaties die wij inmiddels hebben gerealiseerd. Alle installaties draaien meer opbrengst dan voorspelt, een bewijs dat de unieke kWh-garantie uitstekend werkt!
Duurzaam Thuis zet StroomVanDeZon op plaats twee van zonnepanelen leveranciers

StroomVanDeZon bij de beste zonnepanelen leveranciers

Zie hiernaast het zoekresultaat op internet op de zoekterm: "beste zonnepanelen leveranciers"

Door Duurzaamthuis.nl (een website met > 1 mio bezoekers/maand) is StroomVanDeZon uitgeroepen tot een van de beste zonnepanelen leveranciers van Nederland.

Uiteraard zijn wij supertrots op deze status en motiveert het ons nog meer ons best te doen naar nog meer tevreden klanten.

StroomVanDeZon logo op onze auto's

Onze auto en bus zijn nu ook voorzien van het StroomVanDeZon logo! Heb jij er al één gespot?

Over StroomVanDeZon

De markt voor zonne-energie is een grote markt met hoge groeicijfers. De afgelopen jaren is de markt steeds verdubbeld. Op dit moment heeft ongeveer 10 % van de Nederlandse daken zonnepanelen. Dit betekent, mede door de elektrificering, klimaatakkoord en van het gas af strategie van de Nederlandse overheid dat de vraag naar zonne-energie de komende decennia alleen maar zal groeien. 

In de huidige markt voor zonnepanelen overheersen de bedrijven die uit de installatietechniek stammen, met een daarbij behorend relatief ouderwetse benadering die vooral uitgaat van techniek. Hun marktbenadering is erbij gebaat om het onnodig ingewikkeld te maken en te houden, als consument is het niet makkelijk te begrijpen waar je nu eigenlijk voor kiest. 

De groei kan volgens StroomVanDezon echter veel sneller als zonne-energie eenvoudig begrijpbaar, goedkoper, beter financierbaar en vooral gemakkelijker wordt gemaakt.

Dat (groene)zonne-energie tegenwoordig goedkoper is dan energie van de energieleveranciers is bij veel consumenten nog niet bekend.

Dat het rendement van een zonnestroomsysteem veel hoger is dan de rente die je ontvangt bij de bank ook niet.

En zo zijn er meer (onjuiste) feiten en fabels die de consument afhouden van een beslissing om over te stappen op zonnestroom. 

StroomVanDeZon maakt de keuze voor zonne-energie makkelijk en inzichtelijk en door onze strakke georganiseerde en geautomatiseerde organisatie en aanpak kunnen we een aanbieding doen die 10% onder de gemiddelde marktprijs ligt. Dit kunnen we doen doordat we strakke afspraken hebben met de beste partners en ook door grotere volumes.

In onze aanpak benadrukken we het risicoloze beleggingsaspect van zonne-energie op eigen dak en maken we inzichtelijk dat met verduurzamen direct geld is te verdienen.

kernwaarde: klantentevredenheid

Kernwaarden van StroomVanDeZon

 • 100%  klant-tevredenheid

Tevreden klanten zijn onze beste ambassadeurs. Niets is betere reclame voor ons dan tevreden klanten en bovendien komen tevreden klanten bij ons terug als zij naast zonnepanelen verder willen verduurzamen. Lees hier de reviews.

 • Wij leveren uitsluitend A merken met verdergaande garanties voor jou als klant

StroomVanDeZon levert de beste zonnestroomsystemen met verzekerde opbrengstgarantie voor de laagst mogelijke prijs gemonteerd en feilloos opgeleverd met maximale garanties en zekerheden.

 • Wij communiceren ondubbelzinnig en duidelijk
 • Afspraak= afspraak
 • Wij geven geen korting, bij ons krijgt u direct de beste prijs met laagste prijs garantie
 • Wij installeren uitsluitend volgens de geldende normen als NEN 1010 en VCA
 • Wij zij voorlopig tegen zonneparken en vinden dat landschapsvervuiling . Er is nog meer dan genoeg ruimte op daken van woningen en bedrijven die eerst benut kan worden
 • Onze primaire doelstelling is besparing. Zonne-energie is financieel zeer gunstig voor woningeigenaren en bedrijven.

Onze visie en bedrijfsvoering

Juist in deze tijd zorgen wij ervoor dat wij een kleine, wendbare en flexibele organisatie zijn en blijven. Ik geloof erin dat juist bedrijven die op deze manier werken zullen overleven, financieel gezond blijven en continuïteit op de lange termijn hebben en daardoor onze eerste prioriteit: 

100% klant-tevredenheid

ook op de langer termijn kunnen borgen.

Grote bedrijven als KLM die onaantastbaar leken, staan nu op de rand van faillissement en kunnen alleen met staatssteun (nog) in de lucht worden gehouden. De huidige crisis toont aan dat de ouderwetse bedrijfsmodellen in deze huidige tijd niet houdbaar zijn en tot grote problemen leiden.

StroomVanDeZon bouwt op een veiliger manier aan de verdere ontwikkeling. Dit betekent dat wij:

 • Geen grote (financiële)risico's aangaan
 • Geen duur wagenpark hebben
 • Geen kantoorpand meer hebben maar zoals bijna iedereen, vanuit huis werken
 • Efficiënt en effectief werken en onze processen zoveel mogelijk geautomatiseerd hebben waardoor onze kosten laag blijven
 • Wij werken zoveel mogelijk met externe specialisten samen om de beste waarde voor de klant te leveren en tegelijkertijd een moderne en flexibele organisatie te bouwen die crisisbestendig is.

Soms krijg ik wel eens de vraag of wij eigen monteurs hebben. Mensen vragen dit omdat ze dit meer vertrouwen zou geven, blijkbaar heb je een beter bedrijf met eigen personeel.

Ik zie dit heel anders, wij werken bij voorkeur juist met externe partijen omdat dit ons in staat stelt met de beste beste partijen samen te werken. Natuurlijk moeten onze installatie-partners aan alle eisen op het gebied van kennis, opleiding en veiligheid voldoen. Voldoet een samenwerkingspartner niet dan kunnen we snel afscheid nemen en deze vervangen door een andere die wel aan onze kwaliteitseisen voldoet. 

Hierdoor blijven wij wendbaar en flexibel en lopen minder financiële risico’s en hoeven geen tijd te besteden aan personeelsmanagement, opleiding en training en hebben ook geen busjes, gereedschappen, etc.

Een externe partij doet vaak beter zijn best om kwaliteit te leveren, zij willen tenslotte graag voor ons blijven werken.

Ook op andere gebieden werken wij (vaak online) samen met anderen. Het houdt onze organisatie simpel en flexibel. Doordat wij zo zij georganiseerd gaat geen kostbare tijd verloren met interne “bedrijfsvoering” maar kunnen wij maximaal focussen op ons primaire doel: De beste zonnestroomsystemen leveren aan 100% tevreden klanten.

Vrijheid is voor mij het allerbelangrijkste in mijn business. Na drie keer personeel te hebben gehad heb ik besloten om nooit meer personeel in dienst te nemen. Hoewel ik het prima kan, word ik er niet gelukkig van om op dagelijkse basis een team operationeel aan te sturen. Daarom heb ik in de afgelopen jaren een fantastisch team van 12 toegewijde freelancers opgebouwd die me ondersteunen.


Alle processen hebben we in systemen gegoten. Op deze manier weten we zeker dat de primaire processen geborgd blijven en heeft iedereen in het team de vrijheid om zelfstandig creatieve oplossingen te verzinnen voor problemen die we tegenkomen. Doordat ik de juiste softwarepakketten gebruik bespaar ik 1,5 FTE (zo’n € 4500) per maand en kunnen we met een klein team een organisatie neerzetten met een aanzienlijke omzet.

Paul Borrias eigenaar Stroomvandezon.nl

Over Paul Borrias

Ik ben de eigenaar en oprichter van Smart Energy Concepts BV (2008) en StroomVanDeZon (2019).

Naast mijn banen in loondienst op het gebied van marketing en verkoop heb ik ook altijd zelf ondernomen. Mijn passie voor alles wat te maken heeft met energie, energiebesparing en duurzaamheid gaat gepaard met een duidelijke visie over de organisatie van processen:

 • We doen nu iets op een bepaalde manier, maar kan dat niet beter?
 • Hoe kunnen dingen sneller en efficiënter?
 • Hoe kan ik mij  onderscheiden en meer waarde voor de klant bieden?

m.a.w. kan het slimmer, handiger, beter en met een betere waardering van de klant?

Eigenlijk heb ik al willen ondernemen terwijl ik interessante en uitdagende banen had op het gebied van verkoop en marketing. Eerst heb ik jaren lang  "part-time" ondernomen. Ik startte met de verkoop van spaarlampen en later ledlampen via webshops. Het ging best goed maar ik had te weinig focus omdat ik ook in loondienst werkte, het best goed had en goed verdiende. De drive om er echts iets van te maken ontbrak.

Toen ik eind 2018 vertrok bij mijn laatste werkgever was het moment aangebroken eindelijk full time te gaan ondernemen. Ondertussen was de bewustwording dat er echt iets met verduurzaming moest gaan gebeuren steeds groter geworden en waren de omstandigheden veel gunstiger dan in 2008 toen ik begon. Ik blies Smart Energy Concepts BV, dat al in 2008 was opgericht nieuw leven in en startte in 2019 met de verkoop van zonnepanelen en isolatie..