Dakcontructies

- Verschillende soorten daken

Hoe worden zonnepanelen aan het dak bevestigd? Er zijn verschillende soorten bevestigingsmaterialen en manieren voor de verschillende typen daken. Wij werken met de materialen van Solar Construct. Op schuin dak wordt er overwegend gebruik gemaakt van dakhaken. Daarentegen wordt op een plat dak een lichtgewicht montagesysteem met ballast gebruikt. Wat wij niet aanbieden, maar wat wel mogelijk is, is het gebruik van een stokschroef bij een stalen- of golfplatendak of een veldopstelling.

Schuine daken met dakpannen

Het Solar Construct-systeem met haken is extra sterk en gemaakt van aluminium en RVS. De verstelbare dakhaak zorgt voor een lijnrechte installatie en een strak design. Rails worden op maat gezaagd en afgewerkt. De haken zijn lichtgewicht en verstelbaar, waardoor geen druk op de dakpan wordt uitgeoefend.

              null

Plat dak


Op platte daken gebruiken wij het montage materiaal van Solar Construct voor platte daken. De zonnepanelen worden niet vast gezet met haken, schroeven of ander materiaal, maar door middel van ballast. Hierdoor raakt uw dak niet beschadigd, maar ligt het systeem wel veilig op uw dak. Er is een speciaal platdaksysteem voor daken gelegen op het zuiden. Daarnaast bieden we ook een ‘oost-west’ systeem aan, waarbij de helft van de zonnepanelen op het oosten gericht is en de andere helft op het westen.

Staaldaken

Hoewel het niet in ons assortiment zit, is het monteren van zonnepanelen op stalen daken wel mogelijk. De mooiste oplossing op stalen daken is Solar Construct. Bij deze constructie wordt de montagevoet met bouten in het dak geschroefd. Het materiaal is extra robuust uitgevoerd. Hierdoor blijven de zonnepanelen levenslang, onder alle omstandigheden, muurvast op het dak gemonteerd.

      null

Golfplaten dak

Hoewel wij niet gespecialiseerd zijn in daken met dakpanplaten of golfplaten en dit ook niet aanbieden is het wel mogelijk om zonnepanelen hierop te monteren met het bevestigingsmateriaal van Solar Construct. De stokschroeven waarmee de dakpanplaten of golfplaten zijn bevestigd, worden verwijderd. Vervolgens worden de stokschroeven in de houten dwarsbalken gedraaid. Bovenop deze schroef wordt vervolgens de rails gemonteerd, waarop de zonnepanelen worden bevestigd

             null