Zonnepanelen kopen met de Energiebespaarlening

Financieringsmogelijkheid voor energiebesparende maatregelen

Aangeboden door het Nationaal Warmtefonds (voorheen Energiebespaarfonds)

De Energiebespaarlening is een nationale regeling die wordt verstrekt vanuit het Nationaal Warmtefonds van de overheid. Het fonds heeft een omvang van €300 miljoen en wordt gefinancierd door het Rijk, de Rabobank, de Europese Investeringsbank en ASN Bank. Het fonds wordt ingezet om particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren de mogelijkheid van verduurzaming te bieden.
Wanneer kom je in aanmerking?

  • Jij bent eigenaar en bewoner van een bestaande woning in Nederland
  • Jij bent niet ouder dan 75, of je hebt een partner die niet ouder is dan 75. Wanneer er sprake is van twee aanvragers, wordt alleen het inkomen van de aanvrager die jonger is dan 76 meegenomen.


Maatregelen

Belangrijk om te weten, is dat jij niet het volledige leenbedrag van de energiebespaarlening mag besteden aan de financiering van zonnepanelen. Maximaal 75% van de hoofdsom van de Energiebespaarlening mag gebruikt worden voor zonnepanelen. De andere 25% van het leenbedrag moet geïnvesteerd worden in andere maatregelen zoals woningisolatie, of een zonneboiler.


De voorwaarden van de Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een nationale regeling voor bestaande woningen en wordt als maand-annuïteitenlening verstrekt.

Alle informatie over een Energiebespaarlening op een rijtje:

  • Jij kunt lenen van €2.500,- tot €65.000,-.
  • Jij kunt de lening vanaf €250,- (geheel of gedeeltelijk) boetevrij aflossen.

Aanvragen? ga naar de website van het Nationaal Warmtefonds/SvN