Van zonlicht naar stroom

StroomVanDeZon dus!

In 4 stappen: StroomVanDeZon


Het is zo ver: de zonnepanelen liggen op het dak, de omvormer is ingesteld en u ziet uw energierekening al dalen. Tot zover is het duidelijk, maar hoe werkt uw zonnepanelen-systeem nou eigenlijk echt? In de 4 stappen hieronder leggen we het uit

Stap 1:

Het zonnepanelen systeem begint met energie opwekken zodra er zonlicht op de zonnepanelen valt. De zonnecellen in het zonnepaneel absorberen de lichtdeeltjes uit de zonnestraling (de zogenaamde fotonen). In de zonnecel zorgen deze fotonen dat de elektronen gaan bewegen. Hier door ontstaat er spanning en die wordt doormiddel van een metaal draad opgevangen en vervoerd door het zonnepaneel.
Stap 2:
Voordat de opgewekte stroom van de zonnepanelen gebruikt kan worden moet deze nog worden omgezet naar bruikbare stroom. Dit is de taak van de omvormer. De omvormer zorgt ervoor dat de gelijkstroom van de zonnepanelen omgezet wordt naar wisselstroom die gebruikt wordt door de uw elektrische apparaten. 
Stap 3:
Vanaf de omvormer loopt een kabel naar de meterkast. Deze kabel wordt aangesloten op een vrije groep in de meterkast. Zo ontstaat er geen risico voor andere apparaten in huis als er toch iets mis gaat. Het installeren van het hele systeem wordt gedaan door onze ervaren en gecertificeerde monteurs, maar in overleg met u! 
Stap 4:
Als alles is aangesloten, kunt u starten met besparen! Vaak is het mogelijk om via een app of website bij te houden hoeveel uw zonnepanelen opbrengen. Zo kunt u eenvoudig vergelijken met uw buren of zien op welke dagen u maximaal profiteert van zonne-energie.