Installatiedag

- Wat gebeurt er op DE dag?

U heeft de keuze gemaakt om eigen stroom op te gaan wekken! Maar voor het zover is, moeten de zonnepanelen nog geïnstalleerd worden op uw dak. Dit kan vrijwel altijd in één dag, zodat u er zo min mogelijk hinder aan ondervindt! Om u inzicht te geven in het verloop van een installatie dag, worden alle werkzaamheden hieronder op een rijtje gezet.

Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten voorafgaande aan de installatie dag. Om ervoor te zorgen dat de installatie snel en vlekkeloos verloopt, vindt u hier een checklist om voorafgaande aan de installatie door te nemen. Zo zijn niet alleen de monteurs maar ook u goed voorbereid op de installatie.


Plek van de omvormer

De omvormer wordt in veel gevallen op zolder geplaatst. Echter kan het ook zo zijn dat de omvormer bijvoorbeeld in de garage of kelder wordt geplaatst. Er wordt altijd gekeken naar een plek met genoeg ruimte om de omvormer, zodat de warmte van het apparaat weg kan. De plek van de omvormer wordt altijd samen met u bepaald.


Kabeltraject

Voordat de monteurs met hun werkzaamheden beginnen, overleggen zij met u hoe het kabeltraject van de installatie weggewerkt zal worden. In veel gevallen kunnen de kabels via een loze leiding of schacht in het huis getrokken worden. Zo liggen de kabels nergens in het zicht en heeft u er geen last van. De afwerking van het kabeltraject wordt altijd volledig in overleg, naar uw wensen uitgevoerd.

Werkzaamheden

Na het afstemmen van de voorkeuren, zijn de monteurs klaar om aan de installatie te beginnen. De monteurs zijn altijd VCA gecertificeerd en werken volgens de veiligheidsnormen van de NEN1010. Lees hier meer over de verschillende dakconstructies. De monteurs hebben een hele dag de tijd om alles perfect af te werken. Zij zorgen ervoor dat de panelen lijnrecht liggen, de kabels netjes zijn weggewerkt, de aansluiting in uw meterkast in orde is en de omvormer op een veilige plek hangt. De monteurs gaan pas weg als alles netjes is opgeruimd en wanneer u tevreden bent.


Onderhoud

Direct na de installatie gaat u zelf energie opwekken. Op de omvormer kunt u direct zien hoeveel stroom er opgewekt wordt. In principe heeft u weinig omkijken naar de zonnepanelen qua onderhoud. Wel is het verstandig om af en toe uw opbrengst in de gaten te houden, en te checken of er geen vuil op de zonnepanelen ligt wat de opbrengst beïnvloed. Lees hier meer over het onderhoud aan uw zonnepanelen.