SolarEdge omvormers

- Hoe werkt het systeem

- De specificaties 

- De fabrikant

De SolarEdge omvormers zijn net even anders dan de omvormers van Autarco. De SolarEdge omvormers hebben namelijk power-optimizers, waardoor elk paneel afzonderlijk presteert. Waarom dit precies handig is leest u hieronder:

null

-Hoe werkt het systeem van SolarEdge?

Het systeem van SolarEdge bestaat uit een omvormer en losse optimizers, waardoor elk zonnepaneel zijn eigen optimizer heeft. Elk paneel haalt dus zijn eigen maximale rendement. Dat is handig, want als één paneel in de schaduw ligt, heeft dit geen effect op het rendement van de andere panelen van de installatie. Hierdoor wordt er uiteindelijk meer energie opgewekt dan met een standaard systeem. Ook wanneer er zonnepanelen geplaatst worden op meerdere dakvlakken en met verschillende oriëntaties, zijn de omvormers van SolarEdge met verschillende optimizers uitermate geschikt. De prestatiegegevens per paneel kunnen gemakkelijk bijgehouden worden via het monitoringsportaal op de computer, smartphone of tablet.


Specificaties SolarEdge omvormer

null


De fabrikant

SolarEdge is in 2006 opgericht met de visie om schone energie voor iedereen toegankelijk te maken. Met een marktaandeel van meer dan 70% is SolarEdge marktleider in zonnestroom-optimalisatie. Inmiddels heeft SolarEdge meer dan 3 miljoen optimizers geïnstalleerd in 60 landen. Dat de omvormers en optimizers goed zijn, blijkt ook uit de standaard fabrieksgaranties. Op de omvormer geeft SolarEdge 12 jaar garantie en op de optimizers 25 jaar en dat is meer dan gemiddeld. Ook handig: sinds kort is er een servicecentrum van SolarEdge in Nederland.