Verhuizen en zonnepanelen?

- Doorverkopen

- Meeverhuizen

- Advies

De zonnepanelen van StroomVanDeZon gaan minstens 25 jaar mee, maar wat doe je met de zonnepanelen als je gaat verhuizen? Er zijn verschillende mogelijkheden en wij leggen de verschillende opties hieronder graag aan je uit.


Zonnepanelen laten liggen en doorverkopen

De eerste optie is het zonnepanelensysteem met de woning mee verkopen aan de nieuwe eigenaar. Het bedrag van het zonnepanelensysteem kan gewoon worden meegenomen in de vraagprijs van de woning. Sterker nog, de waarde van de woning stijgt eigenlijk direct al zodra er zonnepanelen op het dak liggen. Hierdoor ontvang je (een deel van) de investering van het zonnepanelensysteem weer terug. Ook als je de zonnepanelen hebt gefinancierd met een duurzaamheidslening of een Green Loans lening is er niets aan de hand. Meestal kan je de lening in één keer boetevrij aflossen met de meerwaarde van de woning.


Zonnepanelen meeverhuizen

Daarnaast kan je kiezen voor het meeverhuizen van de zonnepanelen. De bevestigingsmaterialen die wij gebruiken, kunnen gewoon van het dak gehaald worden en op het nieuwe huis opnieuw gebruikt worden. Maar, hier zitten wel kosten aan verbonden. Daarnaast moet er ook rekening gehouden worden met het feit dat niet alle garanties intact blijven wanneer de zonnepanelen naar een ander dak verhuist worden. Neem dus altijd contact op met het bedrijf dat de zonnepanelen heeft geïnstalleerd om te checken of de voorwaarden van de garantie veranderen.

Let op: niet alle garanties blijven intact wanneer zonnepanelen naar een ander dak verplaatst worden


advies: verkoop de zonnepanelen aan de nieuwe eigenaar

Ons advies is om de zonnepanelen door te verkopen aan de nieuwe eigenaar. Niet alleen omdat meeverhuizen extra geld kost, maar ook omdat het in verhouding voordeliger is om nieuwe zonnepanelen te installeren op je nieuwe huis. Innovatie op het gebied van zonnepanelen gaat snel, dus grote kans dat de zonnepanelen die nu op de markt zijn ook nog eens efficiënter werken.

Ga je verhuizen naar een nieuw huis? Check dan nu alvast uw (nieuwe) dak