Financiële aspecten van zonnepanelen

- Financiële voordelen vanuit de overheid

- Financiering van zonnepanelen

Ondanks de prijsdalingen van de afgelopen jaren is het aanschaffen van zonnepanelen nog steeds een behoorlijke investering.  De hoogte van de investering hangt van vele factoren af zoals bijvoorbeeld de grootte van het systeem (hoeveel panelen, welk type omvormer, zijn er maatregelen nodig om schaduw te voorkomen, etc.).

Maar,  altijd bespaart u echter direct op uw stroomkosten zodra u over zonnepanelen beschikt. Onze offerte en besparingsberekening rekent precies voor wat uw financiële voordeel zal zijn over de levensduur van uw systeem.

In de meeste gevallen behaalt u een hoog tot zeer hoog rendement op uw investering (15-25%!!) Vergelijk dat eens met wat uw bank u geeft op uw spaargeld. Daarom is investeren in zonnepanelen en besparen op uw stroomrekening zo aantrekkelijk.


null


Financiële voordelen 


Btw-teruggave

Naast  aantrekkelijke financieringsmogelijkheden (zie onderstaand)stimuleert de overheid  het opwekken van zonne-energie. Zo kan elke particulier die zonnepanelen aanschaft de btw over de zonnepanelen terugvorderen bij de Belastingdienst. Door deze gunstige regeling heeft u feitelijk een korting van 21 % op de aanschaf van uw installatie! 

BTW terugvorderen is niet moeilijk. Hoe u dit doet leest u in ons eenvoudige stappenplan.


Salderingsregeling

Daarnaast profiteren particulieren van de salderingsregeling. Deze regeling houdt in dat alle terug-geleverde stroom aan het net wordt weggestreept tegen de zelfde prijs als de gebruikte stroom vanuit het net. Wanneer u meer stroom opwekt dan dat u verbruikt, kunt u de stroom niet alleen kwijt aan het net, maar ontvangt u daar ook nog een ‘vergoeding’ voor. Lees hier meer over de salderingsregeling


Zakelijke voordelen

Voor bedrijven gelden er verschillende fiscale regelingen en subsidies welke het investeren in zonnepanelen extra interessant maken. Voor het MKB zijn de Energie Investeringsaftrek en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek interessant. Voor bedrijven met een groot zakelijke aansluiting (> 3x80A) is de SDE+ subsidie een zeer interessante stimuleringsregeling voor zonnepanelen. Er zijn daarnaast nog verschillende subsidies voor zonnepanelen beschikbaar. Bent u ondernemer en wilt u exact weten wat uw fiscale voordelen zijn? Klik dan hier.


Financiering van zonnepanelen

Heb je geen spaargeld of wil je je spaargeld niet besteden aan een zonnestroomsysteem dan zijn er verschillende mogelijkheden om geld te lenen voor zonnepanelen.


-Duurzaamheidslening

-Energiebespaarlening

- Greenloans

-Meefinancieren in de hypotheek